Συνάντηση του δημάρχου Ρωμαίο Τσιάκουλη με τον πρόεδρο της Αδελφότητας Τσαουσιωτών

Ο πρόεδρος της  Αδελφότητας Τσιαουσιωτων Αγιος Βασιλειος 2019 Ζήσης Αναγνώστης μετα απο επικοινωνία με τον Δήμαρχο Ρωμαίο Τσιάκουλη και την άμεση ανταπόκριση του παρευρέθηκαν στο Δημαρχιακό Μέγαρο του Δήμου Φοινίκης σε ευχάριστο φιλικό κλίμα και συζήτησαν για τα προβλήματα του τοπου μας. 

Η ατζέντα της αδελφότητας είχε τα παρακάτω θέματα:

  1. Οι τίτλοι ιδιοκτησιών για όλους τους κατοίκους στο Τσαούσι.
  2. Συνεργασία της Αδελφότητας μας με τον δήμο.
  3. Δραστηριότητα καθαρισμών του χωριού μας.
  4. Δραστηριότητες για καλύτερο φωτισμό των στο χωριό μας.
  5. Δραστηριότητες για την ασφάλεια του χωριού μας.
  6. Δραστηριότητες πολιτιστικού ενδιαφέροντος.
  7. Δραστηριότητες που αφορούν τον τουρισμό στην κοινότητα μας.
  8. Συνεργασία για αποστολή φαρμακευτικού υλικού για το κέντρο υγείας της κοινότητας μας.
  9. Συνεργασία για την στήριξη των ευάλωτων νοικοκυριών.

  Στόχος ήταν  να τεθούν τα προβλήματα του τόπου και πως μπορούμε να βοηθήσουμε σε ενα κλίμα συνεργασίας για την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης στα χωριά μας  όπως είναι το ρεύμα, το νερό, οι οδικοί άξονες, και η επέκταση των δρόμων για μεγαλύτερη  και ασφαλέστερη προσβαση. 

  Στην συζήτηση που έγινε αναφερθήκαμε και στους αρχαιολογικούς χώρους σε ολόκληρη την περιφέρεια του δήμου μας και πως θα προσελκύσουμε περισσοτερο κόσμο για να μην ερημωσουν τα χωρια μας. 

Ο δήμαρχος μας αποκάλυψε πως στα άμεσα σχέδια του είναι ο οδικός άξονας που ενώνει τα χωριά της κοινότητας μας όπου ξεκινά από το Βρυώνι, περνάει μέσα από το Τσαούσι και το Αλύκο την Τρέμουλη, τα Καλύβια και καταλήγει στο Μαραφέντι.

Εντυπώσεις: Είδαμε έναν δήμαρχο που γνωρίζει πολύ καλά τα προβλήματα το τόπου. Μας έδειξε ότι δεν είναι ένας άνθρωπος που δεν θέλει να λέει τα μεγάλα λόγια και να δίνει τις μεγάλες υποσχέσεις, αλλά να σηκώσει τα μανίκια και να προχωρήσει σε έργα. Δεν σας κρύβουμε  πως νιώσαμε πολλές φορές πάνω στην συζήτηση, πως αυτός ο άνθρωπος έχει πεισμώσει να αφήσει έργο ουσιαστικό στην θητεία του.

Εμείς του ευχηθήκαμε καλή επιτυχία σε αυτό το δύσκολο έργο που ανέλαβε και τέλος αφήσαμε ραντεβού για την επόμενη συνάντηση, που θα είναι στην πρώτη μας συνεργασία!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *