12 Νοεμβρίου 2022 Τίρανα, στο Πολιτιστικό Μέγαρο του Καθεδρικού Ναού

Στο Πολιτιστικό Μέγαρο του Καθεδρικού Ναού της “Αναστάσεως του Χριστού” στα Τίρανα βρέθηκε ο πρόεδρος της Αδελφότητας Τσαουσιωτών Άγιος Βασίλειος 2019, Ζήσος Αναγνώστης, προσκεκλημένος με τιμητική πρόσκληση από τον Πρόεδρο του κόμματος Ένωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ΚΕΑΔ στο συνέδριο του κόμματος.

Ανεβαίνοντας στο βήμα ευχαρίστησε τον πρόεδρο Ευάγγελο Ντούλε για την τιμητική πρόσκληση και σε συνέχεια εκφρασε σε όλες και όλους τους προσκεκλημένους αυτό που τον εκφράζει για την γενέτειρα μας.

 1. Ξεκινώντας από την Εθνικής μας επετείου 28ης Οκτωβρίου, στους Βουλιαράτες Ελλάδα και Αλβανία τίμησαν τους ήρωες του 1940. Τονίζοντας ότι το γεγονός αυτό μας τιμά και μας κάνει υπερήφανους που γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε στην γη των προγόνων μας που έχει πλούσια ιστορία και πολιτισμό, είναι χρέος μας να αναδείξουμε και να διατηρήσουμε την κληρονομιά του τόπου μας.
 2. Η Εθνική Ελληνική μειονότητα πρέπει να είναι η γέφυρα μεταξύ των δύο χωρών Ελλάδας και Αλβανίας.
 3. Απευθύνθηκε στο κυβερνών κόμμα και στα κόμματα της αντιπολίτευσης της Αλβανίας. εάν θέλουμε να μιλάμε για ανάπτυξη και προοπτικές ευρωπαϊκής ένωσης θα πρέπει να κοιτάξουν ισότιμα τους πολίτες της χώρας. Να διατεθούν περισσότερα κονδύλια στον χώρο της εθνικής ελληνικής μειονότητας τονίζοντας ότι ανάπτυξη χωρίς υποδομές, δρόμους, νερό και ρεύμα δεν μπορεί να υπάρχει. Έχουν περάσει 3 δεκαετίες διανύουμε την 4η δεκαετία  και δεν υπάρχουν τίτλοι ιδιοκτησίας στην κοινότητα μας.
 4. Η φωνή της εθνικής ελληνικής μειονότητας χρειάζεται να είναι δυνατή για να απαιτήσουμε και να διεκδικήσουμε το αυτονόητο το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την ανάπτυξη στην γενέτειρα μας.
 5. Κλείνοντας την ομιλία τόνισε την συμμετοχή των νέων πέρνωντας τα καλά του χθες ζυμώνοντας τα με τις ανάγκες του σήμερα για ένα καλύτερο αύριο Ανθρώπινο και Δίκαιο.

  Παρακάτω θα δείτε βίντεο και φωτογραφίες απο το συνέδριο..

  Αλέξανδρος Μπάρης, πρόεδρος του συλλόγου απανταχού Βαγκαλιατών ο Άγιος Δονάτος – Ευάγγελος Ντούλες, πρόεδρος του κόμματος Ένωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ΚΕΑΔ – Ζήσος Αναγνώστης, πρόεδρος της Αδελφότητας Τσαουσιωτών Άγιος Βασίλειος 2019.
  Ευάγγελος Ντούλες, πρόεδρος του κόμματος Ένωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ΚΕΑΔ – Ζήσος Αναγνώστης, πρόεδρος της Αδελφότητας Τσαουσιωτών Άγιος Βασίλειος 2019.
  Ζήσος Αναγνώστης, πρόεδρος της Αδελφότητας Τσαουσιωτών Άγιος Βασίλειος 2019.

  Leave a Comment

  Your email address will not be published. Required fields are marked *