Εικόνες ντροπής εξελίχθηκαν στον προαύλιο χώρο Ιερού Ναού στο Βούρκο

Ο ιερός ναός του Αγίου Βασιλείου στο χωριό Τσαούσι στον Βούρκο της Βορείου Ηπείρου, Από τα παλιά χρόνια ήταν πόλος έλξης για τους πιστούς όλων των γύρο χωριών και όχι μόνο! Όλοι λίγο-πολύ γνωρίζουν τα πανηγύρια που γινόντουσαν παλιά στον προαύλιο χώρο του ιερού ναού το Πάσχα αλλά και τα καλοκαίρια! Πανηγύρια τα οποία γινόντουσαν με σεβασμό κυρίως για τον ιερό χώρο! Πανηγύρια που σκοπό τους είχαν να επωφεληθεί η εκκλησία από την μεγάλη προσέγγιση του κόσμου! 

Τα πράγματα τελευταία από την βλέπουμε αλλάζουν! Στο φετινό καλοκαιρινό πανηγύρι οι διοργανωτές, μετά τη λήξη του πανηγυριού (που ο κόσμος είχε αποχωρήσει) τις πρώτες πρωινές ώρες είπαν να συνεχίσουν την διασκέδαση τους δημιουργώντας ένα κλίμα που περισσότερο θύμιζε μπουζούκια σε παραλιακό μαγαζί της Αθήνας, με χορούς πάνω σε τραπέζια και άσεμνες χειρονομίες!

Στα μικρόφωνα ακούγοντε λέξεις όπως «ρούφα» και άλλα…

Ο κύριος τραγουδιστής της βραδιάς που τον βλέπουμε και σε αρκετά στιγμιότυπα να χορεύει πάνω στα τραπέζια, είναι ένας καλλιτέχνης που αν μη τι άλλο θα έπρεπε να αισθάνεται τιμή για την παρουσία του σε αυτόν τον ιερό χώρο και να τον σεβαστεί, αντιθέτως τον βλέπουμε να συμπεριφέρεται σαν να μην καταλαβαίνει που βρίσκεται, σαν να έχει βγει με την παρέα του στα μπουζούκια και «να τα σπάει» Υποβασταζόμενος κατεβαίνει από την παρέα του τραπεζιού, βλέπουμε σε δύο περιπτώσεις.

Βεβαίως όλα αυτά τα μετέδιδαν Live απο τα προφίλ τους στο facebook δειχνωντας έτσι το πόσο μερακλήδες μπορούν ξεχνώντας ίσως πάνω στην μέθη τους το που βρίσκοντε!! 

Δείτε τα στιγμιότυπα στα παρακάτω βίντεο και τις φωτογραφίες:

Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί πως είναι η ίδια ομάδα ανθρώπων που επικρότησαν το κλείδωμα της εκκλησίας την ημέρα των Θεοφανείων (06/01/2023), αφήνωντας έξω από την εκκλησία πιστούς και ιερέα!

Αρκετοί ήταν εκείνοι που είδαν τα βίντεο δυσαρεστήθηκαν και μας έστειλαν μυνηματα για τις εικόνες ντροπής! 

Θα θέλαμε εδώ να σας επισημάνουμε πως ουδεμία σχέση έχει η «Αδελφότητα Τσαουσιωτών 2019 Άγιος Βασίλειος» με την διοργάνωση αυτού του «πανηγυριού» Αισθανόμαστε κι εμείς την ίδια ντροπή που αισθάνθηκαν όσοι είδαν τις εικόνες αυτές στην εκκλησία μας!

Θα κάνουμε ό,τι περνάει απ’ το χέρι μας το καλοκαιρινό αντάμωμα του Βούρκου που γίνεται στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας στο Τσαούσι και το ξεκινήσαμε μετά από πολλά χρόνια  με πολύ κόπο! Να συνεχίσει να γίνεται με σεβασμό πρώτα στον ιερό αυτό χώρο και ο κύριος σκοπός του ανταμώματος κάθε χρόνο να είναι πρώτα αυτός ο ιερός χώρος και ύστερα όλα τα υπόλοιπα! 

Όπως πολύς κόσμος καταδικάζουμε αυτό το συμβάν… Από το Δ.Σ. της Αδελφότητας Τσαουσιωτών, Άγιος Βασίλειος 2019.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *