Η Απάντηση του Λεωνίδα Παππά για την Ομόνοια…

Ο Λεωνίδας Παππάς αποκάλύπτει γεγονότα απατώντας σε ένα σχόλιο στο Facebook!

Καμία δικαίωση, απλά υπογραμμίζω την τελευταία διαπίστωση σου!

Ποιος σου είπε ότι ήθελα να κάνω κουμάντο στο Δήμο;

Ξέρω ότι είναι ψυχοφθόροι οι διάλογοι στο διαδίκτυο αλλά αξίζει για την ιστορία να πω δύο περιστατικά και ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματα του.

Στη δική μου θητεία ως πρόεδρος της Ομόνοιας (2015-2018) διαχειριστήκαμε δύο ευαίσθητα θέματα εθνικής σημασίας :

α) Το Νόμο Μειονοτήτων

β) Τα ζητήματα παιδείας

Για τα δύο αυτά θέματα έκρινα πως δεν αφορά μόνο την Ομόνοια αλλά όλους τους Βορειοηπειρώτες που πολιτεύονται. Κάλεσα λοιπόν να συνεφέρουν σε αυτά και να συμμετέχουν σε επιτροπές εργασίας τους δύο δημάρχους (Φοινικής και ΔΡόπολης), τον Βαγγέλη Τάβο (LSI) τον Ανδρέα Μάρτο (PS), τον Παναγιώτη Μπάρκα (ως πρόεδρο του Τμήματος Ελληνικών) και φυσικά τους δύο πρόεδρους των κομμάτων ΚΕΑΔ και ΜΕΓΚΑ. Μπορεί να διαφωνούμε μεταξύ μας για διάφορα πολιτικά ζητήματα αλλά για τα δύο προαναφερθέντα δε χωράνε διαφωνίες.

Είχαμε αποτέλεσμα: (1) Την πρόταση της Ομόνοιας για το Νόμο Μειονοτήτων την υπέγραψαν όλοι οι προαναφερόμενοι, με αποτέλεσμα κάποιες από τις προτάσεις μας να γίνουν αποδεκτές και (2) στα παιδιά μας δεν έλειψαν τα σχολικά βιβλία όπως συνέβαινα τις προηγούμενες χρονιές και μάλιστα το γεγονός ότι αποκτήσαμε δικιά μας Διεύθυνση Παιδείας είχε ως αφετηρία αυτή την επιτροπή.

Έρχομαι τώρα στα περιστατικά:

1. Μετά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Παιδείας στο Αργυρόκαστρο, καθίσαμε για καφέ με τον Χρήστου και κάποιους άλλους. Είχα κάποιες προτάσεις για κοινές δράσεις της Ομόνοιας με τους δήμους. Ο δήμαρχος Φοινικαίων δεν ήθελε να ακούσει. «Όσο εσύ στηρίζεις το Ντούλε, μη περιμένεις από εμένα καμία συνεργασία» ήταν η απάντηση του.

2. Εκεί που έγινε ουσιαστικά η σύγκρουση μου με το Χρήστου ήταν στην εκδήλωση της 12ης Δεκεμβρίου στο Αλύκο. Η Ομόνοια ήταν αυτή που έκτισε το μνημείο και καθιέρωσε την εκδήλωση (με απόφαση του Γ.Σ.) ως την ημέρα που θα τιμούμε όλα τα θύματα της δικτατορίας. Παρόλα αυτά πρότεινα η εκδήλωση να γίνει από κοινού με το δήμο. Στην αρχή διαφωνούσε με την πρόσκληση που είχαμε ετοιμάσει λέγοντας μου πως πρέπει να μπει πρώτα ο δήμος και μετά η Ομόνοια ενώ την επόμενη μέρα έλαβα πρόσκληση όπου με καλούσε στην εκδήλωση που οργάνωνε μόνος του!!! Φυσικά δεν επέτρεψα να γίνει έτσι.

Ξέρω ότι κάποιοι θα πικραθούν και θα πουν «τι νόημα έχει να σκαλίζουμε τα παλιά»; Δεν έχω καμία πρόθεση να θίξω κανέναν, μακάρι να γίνει το καλύτερο για το μέλλον αλλά αυτό δε θα έρθει πατώντας πάνω σε ψέματα. Αυτά!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *