Πάσχα στο χωριό: 4 λόγοι για να γιορτάσουμε στον τόπο μας..

Το Πάσχα στο χωριό είναι ένα δώρο που μπορούμε να κάνουμε στον εαυτό μας όσοι διαμένουμε στα μεγάλα αστικά κέντρα. Η επιστροφή στον τόπο μας αλλά και τις παραδόσεις, καθώς και η άνθρωποι στο χωριό και το καταπράσινο τοπίο κάνουν το Πάσχα μία εμπειρία ανεπανάληπτη.

1. Η φύση

Η ηρεμία που βιώνεις το πρωί μόλις ξυπνήσεις για να πιεις τον καφέ σου για όσους μένουμε στα αστικά κέντρα και ζούμε μόνιμα με το άγχος του χρόνου είναι αρκετή για να σκεφτείς αυτό το Πάσχα να επισκεφθείς το χωριό. Επίσης μία βόλτα στα καταπράσινα μπατζέλια και στο ποτάμι ακούγοντας το κελάρυσμά του, σου προσφέρουν την ψυχική ανάταση που χρειάζεσαι.

2. Οι μυρωδιές

Η πίτα της γιαγιάς ή της μαμάς με το χειροποίητο φύλλο, ο καφές που σιγοβράζει στο μπρίκι και όλες οι μυρωδιές της Άνοιξης είναι αρκετές για να πείσουν ακόμα και τον πιο δύσκολο ότι το Πάσχα στο χωριό είναι το καλύτερο.

3. Τα Πασχαλινά έθιμα

Ο στολισμός και η περιφορά του επιταφίου την μεγάλη Παρασκευή καθώς και το βράδυ της Ανάστασης αποτελούν μία εξαιρετική ευκαιρία για να περάσεις λίγο χρόνο με ανθρώπους που έχεις να δεις καιρό και δεν σου δίνεται συχνά η ευκαιρία.

4. Το γλέντι στον Άγιο Βασίλη

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, τη Δευτέρα του Πάσχα μας δίνεται η ευκαιρία να ξανασμίξουμε με τους συγχωριανούς μας και να αναβιώσουμε το Πανηγύρι στον Αϊ Βασίλη όπως γινόταν παλιά από τους παππούδες μας. 

Φέτος θα γίνει την Δευτέρα 25/4 στις 10:00. 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *