Αύγουστος 2021: Σύνοψη, τι έγινε φέτος στο χωριό μου.

Έχοντας ξεπεράσει κατά έναν μεγάλο βαθμό τις αντιξοότητες που έφερε το 2020 και ύστερα από ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα αποχής από το χωριό μας, καταφέραμε φέτος να το επισκεφθούμε και πάλι έχοντας ριζωμένη μέσα μας την επιθυμία για περισσότερα έργα για την  ανάδειξη του.

Ύστερα από ενημέρωση που είχαμε όλο αυτό το χρονικό διάστημα από τους υπευθύνους της εκκλησίας, totsaousi.gr προχώρησε στα παρακάτω έργα:

  1. Καθαρισμός του περίβολου της εκκλησίας από όλα τα άγρια χόρτα.
  2. Επιδιόρθωση κατά ένα μεγάλο ποσοστό της βλάβης που υπήρχε στο φωτισμό του Σταυρού με δέσμευση να ολοκληρωθεί το έργο σε επόμενη επίσκεψη μας καθώς δεν είμασταν πλήρως ενημερωμένοι για το μέγεθος της βλάβης και εξαιτίας αυτού υπήρχαν ελλείψεις.
  3. Προσθήκη φωτοκύτταρου στον ναό ώστε να λειτουργεί αυτόματα ο περιμετρικός εξωτερικός φωτισμός τις βραδινές ώρες.
  4. Ύστερα από συνάντηση με τον επίτροπο της εκκλησίας μας Θανάση Ντάλλα επισκευάσαμε το φωτοκύτταρο που συνδέεται με τον φωτισμό εσωτερικά του ναού ώστε να λειτουργεί και εκείνος αυτόματα το βράδυ.
  5. Σε αυτήν την επίσκεψή μας ενημερωθήκαμε για την τέλεση του Παρακλητικού Κανόνα προς την Παναγία την ημέρα Πέμπτη 12/8/2021 και ενημερώσαμε μέσω της ιστοσελίδας μας totsaousi.gr τους συγχωριανούς μας.
  6. Αμέσως μετά τον Παρακλητικό Κανόνα με προτροπή των ιερέων μας πραγματοποιήθηκε η πρώτη ενημέρωση – συζήτηση για ην απόφαση της Μητρόπολης ότι όλες οι εκκλησίες θα πρέπει από 1/9/2021 να έχουν επίσημη επιτροπή και καταστατικό. Η συζήτηση αυτή μεταδόθηκε με live streaming από την ιστοσελίδα μας και αποφασίστηκε ομόφωνα η πραγματοποίηση της συνέλευσης στις 22/8/2021 για την εκλογή της επιτροπής.
  7. Στις 22/8/2021 ύστερα από την λειτουργία που πραγματοποιήθηκε στον ναό, έγινε και η συνέλευση για την εκλογή της επιτροπής, όπου εκλέχθηκαν επίτροποι οι παρακάτω συγχωριανοί μας: Θανάσης (Βαγγέλης) Ντάλλας, Σοφία Λάμπρου, Σπύρος (Αναστάσιος) Λιώλης, Γιώργος (Κύριος) Λιώλης, Βαγγέλης (Βασίλης) Γκούντης
  8. Τέλος φέτος καταφέραμε να πραγματοποιήσουμε και το δεύτερο αντάμωμα στην εκκλησία του χωριού μας με ένα μεγάλο πανηγύρι που πραγματοποιήθηκε στις 17/8/2021 ύστερα από δύο χρόνια (πρώτο αντάμωμα 17/8/2019).

Όντας ικανοποιημένοι και υπερήφανοι για το επιτυχημένο αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας μας για περισσότερα έργα, ευχόμαστε καλή επιτυχία στην πενταμελή (5) επιτροπή μας και στο έργο τους και δεσμευόμαστε να είμαστε δίπλα τους σε κάθε προσπάθεια για το καλό του τόπου μας.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *